İSTANBUL / ESENYURT - KOROZO İLKOKULU

SESİMİ DUYAN VAR MI? eTWINNING PROJEMİZ

Okulumuz eTwinning projelerine başlıyor. Öğretmenlerimizden İzel ÇİMEN  proje koordinatörü ve Ebru ŞENTÜRK’ün  proje ortağı olduğu "Sesimi Duyan Var mı?" isimli eTwinning projesi ile ,güncel bir konuyu ele aldılar.

Bu projemiz, özellikle ülkemiz Türkiye’de olmak üzere birçok ülkelerde meydana gelmiş ve meydana gelmesi mümkün olan depremin; doğal süreçlerle sebep olduğu fiziksel ve psikolojik çöküntülerinin önüne geçilmesi amacıyla deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası gerçekleştirilecek -çoklu zeka kuramlarının yer aldığı- faaliyetlerin anlatıldığı bir proje çalışması olacaktır.

HEDEFLERİMİZ

·       Öğrencilerin bir doğal afet olan depremi tanımalarını sağlamak

·       Ülkemizin ve yakın çevrenin jeolojik yapısının öğrenilmesi

·       Deprem öncesi, sırası ve sonrasında gerçekleştirilecek faaliyetler konusunda bağımsızlık ve özyeterlilik kazanmaları

·       Karar verme becerilerinin kazanılması

·       STEM alanında yeterlilik kazanmak

·       Web2 araçlarının kullanılmasının öğrenilmesi ve kullanmaya teşvik edilmesi

·       Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak farkındalık ve duyarlılık kazanmaları

·       İletişim becerilerinin kazandırılması

·       İşbirlikçi çalışmalar yapmalarını sağlamak ve duyuşsal alanda takım sorumluluğuna sahip olmaları

BEKLENEN SONUÇLAR OLARAK,

Çocuklarımızın, depreme maruz kalmış ülkemizde meydana gelen yıkıcı etkileri konusunda bilinçlenmeleri sağlanmış olacak. Doğal afetlere karşı risk yönetimi yaparak bağımsızlık ve öz yeterlilik kazanacaklar. Doğal afetlerin getirdiği psikolojik etkilerin farkında olarak ve bu etkilerin giderilmesi adına çalışmalarda bulunarak psikolojik sağlamlığa sahip olacaklar. Farklı bölgelerdeki öğrencilerle iletişim kurmayı ve kendi çalışmaları için sorumluluk almaları konusunda teşvik olacaklar. Topluma duyarlı, üreten ve ifade eden bireyler olmalarına katkı sağlanacak. İşbirlikçi çalışmayı öğreneceklerdir. Web2 araçlarını tanıyacaklar ve kullanacaklardır.

Projemize katkısı olacak idareci, öğretmen,öğrenci ve velilerimize şimdiden teşekkür ederiz.

Yayın: 24.04.2023 - Güncelleme: 24.04.2023 11:52 - Görüntülenme: 3662