T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - KOROZO İLKOKULU

Haberler

May

Okulumuz öğrencileri katıldıkları ilçe turnuvasında göstermiş oldukları başarı ile ilçemizi il turnuvasında temsil etmeye hak kazandılar.

EQUİLİBRO kategorisinde 3-E sınıf öğrencisi Recep Ayaz ÖZDEMİR 1.

PENTAGO kategorisi 3-A sınıf öğrencisi Aslı BAYER 1. olmuştur.

Danışman öğretmenimiz Oya DULUNDU ÖLMEZ'e başarılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencileri katıldıkları ilçe turnuvasında göstermiş oldukları başarı ile ilçemizi il turnuvasında temsil etmeye hak kazandılar.

EQUİLİBRO kategorisinde 3-E sınıf öğrencisi Recep Ayaz ÖZDEMİR 1.

PENTAGO kategorisi 3-A sınıf öğrencisi Aslı BAYER 1. olmuştur.

Mrt

Korozo İlkokulu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Şbt

Öğrenci meclisinde görevli öğrenciler ile meclis toplantısı yapıldı. toplantıda gündem maddeleri görüşülüp fikir alışverişinde bulunuldu. 

Ock

Korozo İlkokulu Enerji Verimliliği Haftası sınıf etkinlikleri yapıldı.

May

İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında 03.05.2023 Çarşamba Günü okulumuzda  Sağlık ve Sağlıklı Beslenme: "Sağlık ve Sağlıklı Beslenmede Ebeveyn Adımları " konulu  veli bilgilendirme eğitimi gerçekleştirilmiştir. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde okul panolarımız , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından süslendi.

Nis

SESİMİ DUYAN VAR MI? eTWINNING PROJEMİZ

Okulumuz eTwinning projelerine başlıyor. Öğretmenlerimizden İzel ÇİMEN  proje koordinatörü ve Ebru ŞENTÜRK’ün  proje ortağı olduğu "Sesimi Duyan Var mı?" isimli eTwinning projesi ile ,güncel bir konuyu ele aldılar.

Bu projemiz, özellikle ülkemiz Türkiye’de olmak üzere birçok ülkelerde meydana gelmiş ve meydana gelmesi mümkün olan depremin; doğal süreçlerle sebep olduğu fiziksel ve psikolojik çöküntülerinin önüne geçilmesi amacıyla deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası gerçekleştirilecek -çoklu zeka kuramlarının yer aldığı- faaliyetlerin anlatıldığı bir proje çalışması olacaktır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümü anma programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz rehberlik öğretmeni Başak KAYA tarafından, "MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Hizmetleri" çalışmaları Aile Bilgilendirme Oturumu velilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmişitr.

Öğretmenimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

               Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilmesi uygulamasını 6 Şubat itibarıyla başlatıyoruz. Bu kapsamda 6 Şubat itibarıyla resmî okullara devam eden 1 milyon 450 bin öğrencimiz, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Hâlihazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız. Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız." diye konuştu.

              Bu kapsamda okulumuzda da ücretsiz yemek uygulaması başlamıştır.

Şbt

Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında  farkındalık yaratmak ve bilgilendirmek amacıyla . okulumuzun merkezi bir noktasına "GÜVENLİ İNTERNET OKUL PANOSU" hazırlanmıştır. Güvenli İnternet Kullanımı  ve eTwinning  Günü öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile aktif bir şekilde kutlanmıştır.

Haz

Maltepe Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Eğitim Ortamlarında Şiddetin Azaltılması Çalıştayına okulumuz öğretmenlerinden Emel Dal Öncü ve Ebru Şentürk katılmıştır. Öğretmenlerimiz  Erasmus+ K101 Şiddet Yok Masal Var projesi ile de şiddeti önleme ve azaltma çalışmalarında bulunmuşlardır.

Öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Ebru ŞENTÜRK ün yürüttüğü; Azerbaycan , Romanya, İspanya, Portekiz ve ülkemizden 10 okulun katılımıyla gerçekleşen " okullarda mindfulness " eTwinning projesi kapsamında 2/E sınıfı öğrencileriyle duygu termometresi, duygu zarı, masal draması, mutluluk kavanozu, aşk bombası, farkındalık yürüyüşü, dostluk resmî gibi duygularının farkına varmalarını sağlayacak etkinlikler yapılmıştır.Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyoruz.

Nis

Kitaplar sayesinde, geçmişinden güç alan, öğrenen,öğreten, geleceğe güvenle yürüyen bir nesil için herkesi en yakın okul kütüphanelerimize kitap bağışına davet ediyoruz.